2min

Tags in dit artikel

, , ,

Terug van weggeweest: de Gmail-app voor iOS. De app is vanaf nu gratis te downloaden in de iOS App Store. De app werd eerder deze maand al gelanceerd maar binnen 24 uur teruggetrokken vanwege de vele bugs. Google heeft deze als het goed is opgelost en daarom is de applicatie nu weer beschikbaar.

iPhone-gebruikers konden voorheen alleen hun e-mail van Google checken door naar de website te surfen en in te loggen. Aangezien dit verre van ideaal is, bracht het internetbedrijf een Gmail-app op de markt. Door de introductie van de pushfunctie konden iPhone-gebruikers in één oogopslag zien of ze nieuwe berichten hadden ontvangen.

Daags na de lancering haalde Google de app weer offline. De nieuwe applicatie bevatte een aantal bugs die problemen opleverden voor een aantal functionaliteiten. Om deze te verhelpen, verwijderde Google uit eigen beweging de app uit de App Store.

We zijn nu twee weken verder en Google heeft de Gmail-app opnieuw aangeboden. De bugs waar de applicatie eerder mee kampte, zijn verholpen, aldus Matthew Izatt, product manager bij Google op de Gmail Blog. Dankzij de feedback van de gebruikers was Google in staat om de fouten te verwijderen uit de applicatie.

Izatt zegt dat Google nog maar net begonnen is met het ontwikkelen van de Gmail-app en dat nog diverse veranderingen in het verschiet liggen. Zo wil het internetbedrijf onder meer werken aan een verbeterde notificatiefunctie en de ondersteuning van meerdere Gmail-accounts optimaliseren. Wanneer deze functionaliteiten beschikbaar zijn kon de productmanager niet zeggen.