2min

Apple’s nieuwe MacBook Pro is met gemengde gevoelens ontvangen, het is weliswaar een nieuw innovatief model, maar er zitten ook wat haken en ogen aan. Ondanks die kritiek heeft Apple niet te klagen want ze gaan als warme broodjes over de toonbank. De nieuwe MacBook Pro zou nu al meer omzet hebben gegenereerd dan elke andere laptop dit jaar.

Op de Techzine-redactie zijn ook wat twijfels bij de nieuwe MacBook Pro, wij zijn groot voorstander van innovatie en soms betekent dat afscheid nemen van bepaalde zaken. Zoals bijvoorbeeld verouderde poorten, maar Apple heeft op deze nieuwe MacBook Pro werkelijk alle poorten geschrapt. De laptop beschikt over vier USB Type-C-aansluitingen en een aansluiting voor een koptelefoon. Alle andere aansluitingen zijn geschrapt.

Dat betekent dat je voor traditionele USB-poorten de nodige adapters moet kopen, hetzelfde geldt voor een video-uitgang of een SD-slot. Op Techzine schreven we al een kritische blog dat men niet voor 200 euro adapters wil kopen bij een laptop van ruim 2000 euro. Wellicht is dat Nederlandse zuinigheid, want volgens het nieuwe rapport van Slice Intelligence verkoopt de nieuwe MacBook Pro als een malle.

Volgens het onderzoeksbureau heeft heeft de MacBook Pro in de eerste vijf dagen 78 procent van de totale omzet behaald van de MacBook 12 inch die al sinds april 2015 te koop is. De MacBook Pro gaat dus in een heel rap tempo over de toonbank, mensen laten zich niet tegenhouden door een paar adapters.

De omzet zou in vijf dagen al hoger zijn dan elke andere laptop die dit jaar is verschenen. Alle andere fabrikanten kunnen simpelweg niet tippen aan de verkoopcijfers van Apple.

Deze cijfers zijn nog van een onderzoeksbureau dus helemaal serieus kunnen we ze niet nemen, want het zijn schattingen, maar Apple zal in januari vanzelf een boekje open doen over de Mac-verkopen als het de kwartaalcijfers presenteert. Als de cijfers kloppen dan gaan wij er vanuit dat Apple binnenkort nog wel meer nieuwe Mac-hardware gaat introduceren, de iMacs, Mac Mini’s en Mac Pro kunnen ook wel een upgrade gebruiken.