1 min

Nvidia heeft een goed kwartaal achter de rug, niet alleen ging de omzet met 54 procent omzet omhoog in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar, ook weet het met alle bedrijfstakken fors te groeien. De omzetstijging is wel voor het grootste deel toe te schrijven aan de nieuwe Pascal GPU en de Nintendo Switch.

Nvidia wist flink wat extra videokaarten te verkopen het afgelopen kwartaal. De nieuwe Nvidia GTX 10-kaarten doen het erg goed. Daarnaast heeft Nintendo een nieuwe console gepresenteerd, de Nintendo Switch, en die maakt gebruik van een op maat gemaakte Tegra-chip, waarvan Nvidia er ongetwijfeld miljoenen moet leveren.

De omzet kwam uiteindelijk uit op 2 miljard dollar. Het grootste deel kwam dus bij de videokaarten en Nintendo Switch vandaan. Beide zijn gebaseerd op de nieuwe Pascal-architectuur, waarmee het bedrijf zoveel succes heeft.

Er zijn echter ook andere bedrijfstakken van Nvidia die gebruik maken van de Pascal-architectuur, de GPU’s en Tegra-chips die ook niet te klagen hebben. De datacenter-divisie van Nvidia bijvoorbeeld, die zagen de omzet stijgen naar 127 miljoen dollar, wat neert komt op 192,7 procent. Ook de Automotive-divisie doet het goed met een stijging van 60 procent naar 127 miljoen dollar. Verwacht wordt dat die omzet nog fors gaat oplopen als de zelfrijdende auto’s nog meer mainstream gaan worden. Nvidia heeft met de Drive PX2-module een apparaat in huis wat alle sensoren en camera invoer kan verwerken voor auto’s.

Voor Nvidia ziet de toekomst er voorlopig rooskleurig uit.