2min

Tags in dit artikel

, , ,

HP heeft een zeer krachtige maar compact workstation geïntroduceerd, de HP Z2 mini. De HP Z2 mini komt in verschillende configuraties beschikbaar maar de meest krachtige is een Intel Xeon-processor gecombineerd met een Nvidia Quadro-kaart. Hiermee is de mini-computer zeer geschikt voor grafische professionals die veel werken met AutoCad of bijvoorbeeld Adobe Premiere.

HP maakt de workstation beschikbaar in verschillende configuraties en dus ook in verschillende prijsklasses, het instapmodel is voorzien van een Intel Core i3, maar er is zijn ook configuraties met een Intel Core i5, i7 en Xeon E3 1200 V5-processoren. Waarmee de rekenkracht echt fors omhoog gaat. De gekozen processoren zijn afkomstig uit de Skylake-generatie, dus niet de allernieuwste processoren van Intel. De Nvidia Quadro M620 kan optioneel worden toegevoegd aan de mini-computer en wordt dus niet standaard meegeleverd.

Indien wordt gekozen voor een configuratie met een Quadro-kaart dan kunnen er maximaal zes schermen worden aangesloten, op de Quadro-GPU zitten namelijk vier display-poorten. Bij de configuraties zonder Quadro-kaart en met een Intel Core-processor zijn er slechts twee display-poorten beschikbaar.

t-hp_z2_mini_with_six_displays-c-tcm245-2364648-ct-tcm245-1085601-32

Voor de opslagcapaciteit heeft HP gekozen voor een PCI-E M.2-SSD, waarbij gekozen kan worden voor verschillende opslagcapaciteiten. De grootste SSD is op dit moment 1,5TB. Het werkgeheugen van de mini-computer kan maximaal  32GB bedragen.

HP stelt veel tijd en energie gestoken te hebben in de ontwikkeling van de mini-workstation, zodat die overal toegepast kan worden. Of het nou op of onder een bureau is, of bijvoorbeeld bevestigd op een muur. Het is allemaal mogelijk en door de koeling van het systeem te stroomlijnen is het systeem zeer koel en maakt het weinig lawaai.

De HP Z2 Mini is vanaf december beschikbaar in Nederland en België vanaf 850 euro.