2min

OutSystems laat aan Techzine weten dat het met vijf nieuwe DevOps-functionaliteiten komt. Ze zijn bedoeld om IT-afdelingen de voordelen van low-code development te laten benutten. Onder andere integraties met Microsoft Visual Studio en Jenkins beloven het makkelijker te maken om OutSystems te gebruiken met complexe DevOps-toolketens.

Door gebruik te maken van de Enhanced Life Time Deployment API ondersteunt OutSystems een Visual Studio Team Services (VSTS) extensie in de Microsoft Visual Studio Marketplace. Hiermee kunnen organisaties builds en releases van OutSystems-applicaties beheren via VSTS. De Deployment API maakt op zijn beurt het beheer van apps, modules, omgevingen en implementaties van een OutSystems-infrastructuur mogelijk. Zo kunnen teams hun bestaande DevOps-beheerplatformen gebruiken om de levenscyclus van OutSystems-apps te beheren.

Volgens het bedrijf zijn de aankondigingen nodig omdat IT-afdelingen worstelen met de gevestigde DevOps-toolketens voor hun legacy-platformen. Nieuwe technologieën zouden zo moeilijker toe te voegen zijn. OutSystems is voortaan makkelijker te integreren in deze toolketens. Dit moet naadloze implementaties van bestaande technologieën met moderne low-code platformen mogelijk maken.

Aanvullende productupdates

Een andere productupdate waarover OutSystems schrijft is Jenkins CI/CD Server Integration. Dit betekent een ondersteunende extensie om het beheer van de levenscycli van de OutSystems-toepassingen mogelijk te maken met de open source Jenkins-tool, voor continuous integration en continuous delivery-tooling in een DevOps-omgeving. De functionaliteit New Automated Visual Text Merge biedt de mogelijkheid om JavaScript en CSS-scripts te vergelijken tijdens een conflictoplossing, de code van scripts samen te voegen en conflicten op te lossen. Zo kunnen QA- en development-afdelingen problemen snel identificeren en toepassingsproblemen oplossen.

Onder het kopje OutSystems LifeTime DevOps Advanced Deployment Options schaart het bedrijf functionele verbeteringen voor meer flexibiliteit bij het plannen van implementaties en een verbeterde gebruikersinterface. Hiermee worden apps gezocht en geselecteerd die geïmplementeerd moeten worden. Volgens OutSystems handig voor DevOps-teams die grote omgevingen beheren met honderden tot duizenden apps.

Verder laat het bedrijf nog weten over de aanvullende productupdate van Test Framework, een testmanagementtool voor het automatiseren en beheren van Unit Testing met BDD Framework Tests, UI Tests, API Testing en Mobile Testing. De samenwerking tussen ontwikkelaars, QA en operationele afdelingen zal hierdoor verbeteren.