2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Google heeft afgelopen maandag drie nieuwe experimentele foto-apps voor iOS en Android gelanceerd. Daarmee wil het bedrijf nieuwe technieken in de praktijk uittesten. Het gaat onder meer om objectherkenning, persoonssegmentatie, stileringsalgoritmes, beeldcodering en decodering.

Google noemt de apps Storyboard, Selfissimo! en Scrubbies en lanceert ze als onderdeel van het ‘appsperiments’-programma. De apps zijn ontwikkeld door iOS en Android en Google vraagt gebruikers om feedback op de experimenten. In de toekomst moeten meer van dit soort experimenten verschijnen.

Drie nieuwe apps

Google lanceert dus drie nieuwe apps. Elk daarvan heeft een eigen functionaliteit die Google uit wil testen. Het gaat om de volgende apps:

  • Storyboard: deze app is alleen beschikbaar voor Android. Met deze applicatie kan je een video maken, waarna een algoritme bepaalt wat de mooiste of meest sprekende frames zijn. Die worden vervolgens in de layout van een stripboek geplaatst, waardoor er een geinig beeldverhaal ontstaat.
  • Selfissimo!: deze app verscheen voor zowel Android als iOS. Het is een automatische selfiecamera die zwart-wit foto’s maakt. De app wacht op het moment dat je op een bepaalde manier gaat staan en stopt met bewegen. Op dat moment wordt er een beeld geschoten.
  • Scrubbies: deze app maakte Google enkel voor iOS. De app staat gebruikers toe om de snelheid en richting van video-playback te bepalen. Zo kunnen videoloops gemaakt worden die bijvoorbeeld nadruk leggen op een bepaalde handeling, grappige gezichten vangen of de leukste momenten.

Voorlopig gaat het om deze drie experimenten, maar Google heeft al laten weten meer te willen doen indien dit succesvol is.