1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Een lid van het JustLinux forum, die schuilgaat onder de nickname Saikee, claimt dat hij meer dan 100 besturingssystemen tegelijkertijd op zijn PC heeft draaien.

Saikee gebruikte voor zijn kunststukje een PC met een Asrock 939NF4G moederbord, een AMD 64 3200 en 1024MB geheugen. De besturingssystemen installeerde hij op 149 partities, verdeeld over vier harde schijven.

Volgens Saikee had hij geen mogelijkheid om een commerciële bootloader te gebruiken en dat hij daarom puur en alleen standaard Linux mogelijkheden kon gebruiken. Voor het booten van alle sytemen gebruikte hij daarvoor Grub.

Saikee beweert de besturingssystemen niet voor de lol te hebben geïnstalleerd, maar dat hij ze stuk voor stuk ook gebruikt. Anderhalf jaar geleden begon hij met zijn eerste Linux distributie en sindsdien is hij verschillende andere distributies aan het uitproberen. Momenteel draait hij drie DOS versies, drie Windows versies, vijf BSD systemen, twee Solaris systemen en maarliefst 97 Linux ditributies.

Alhoewel de prestatie opmerkelijk is, zijn de andere forumleden het erover eens dat hij nog een aantal andere belangrijke en interessante systemen heeft gemist, waaronder HURD-, QNX-, op L3 of Mach gebaseerde besturingssystemen en een L3/L4 microkernel systeem.
Het topic op het JustLinux forum is hier te vinden.