1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nieuwe browsers doen hun intrede, Opera Firefox, Netscape, Safari en Mozilla zijn hard bezig eigen ruimte te creëren in deze concurrerende sector. Ook Microsoft zal binnenkort Internet Explorer 7 in de aanval zetten. Er kan dus momenteel gesproken worden van een felle strijd.

Na de publicatie van een artikel van de The Financial Express is er een hevige strijd losgebarsten, Microsoft doet een aantal opmerkelijke uitspraken hierover.

Rishi Srivastava, Windows client director bij Microsoft beweert dat “Internet Explorer zijn succes boekt doordat het gebundeld is met Windows en omdat het gewoonweg superieur is aan alle andere browsers.”

Hij meent ook dat alleen de “techie community” browsers als Firefox en Opera gebruikt. De gemiddelde consument vind Internet Explorer zoals hij het zelf verwoordde: “as comfortable as a very comfortable soft couch in heaven”.

Hoe deze “strijd” zich verder ontwikkeld is nog maar de vraag, de “tegenpartij” heeft nog geen uitspraken gedaan op de opmerkelijke beweringen van Microsoft.