Microsoft toont roadmap van Visual Studio 2019

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft Visual Studio wordt de komende maanden voorzien van tientallen nieuwe functies en updates. Dit blijkt uit een onlangs uitgebrachte roadmap met daarin een stapsgewijs overzicht van  de naar eigen zeggen belangrijkste veranderingen, zoals gepland vanaf oktober 2018 tot en met maart 2019.

De softwareleverancier heeft gehoor gegeven aan een aantal wensen en suggesties voortgekomen uit de ‘ontwikkelaars community’ en onderdeel gemaakt van de Visual Studio Roadmap. Zo zorgen ‘multi-monitor dots per inch (DPI)’ voor een meer helder beeld en wordt de laadtijd versnelt door het verhuizen van een aantal functies naar de achtergrond.

Xamarin-ontwikkelaars krijgen er extra functies bij zoals Xamarin.Forms 4.0 templates en tooling support, komen er op het gebied van Xamarin. Android Designer verbeteringen met initiële ondersteuning voor constraint-lay-outs en zal Android API 29 voortaan ondersteund worden.

Extra functies

Python-ontwikkelaars krijgen een volledige foutopsporing, een interactief venster en IntelliSense-ervaring in Open Folder. Ook wordt het mogelijk om automatisch te herladen bij het debuggen van Python Flask en Django-apps.

Verder wordt de tooling voor WinForms en WPF-ontwikkeling met .NET Core 3 geupdate, naast dat Test Explorer wordt bijgewerkt om betere prestaties te leveren voor grote aantallen tests. Ook is het voortaan mogelijk om SQL Azure-databases, opslagaccounts, Application Insights en Key Vault toe te voegen aan Azure App Service-instanties, komt er ondersteuning voor het uitvoeren van .NET Unit Tests op projecten die zich richten op meer dan één .NET-framework en wordt de ondersteuning voor testkaders van derden om te integreren met Real Time Test Discovery uitgebreid.

Visual Studio 2019

Afgelopen zomer liet Microsoft weten te werken aan Visual Studio 2019. De nieuwe versie moet Visual Studio 2017 aflossen, die sinds maart 2017 beschikbaar is.