3min

Tags in dit artikel

, ,

In de vierde gadgetroundup van dit jaar bekijken we een viertal gadgets, variërende van een destructieve USB hub, tot een gamestoel. De gadgets en hun beschrijving zijn ditmaal verzorgd door el machia en Didel.

Self Destruct Button USB hub

Als eerste bekijken we de Self Destruct Button USB hub. Heel veel bijzonders over de werking van het apparaatje valt er niet te zeggen, het is een USB 2.0 hub, zoals er wel meer van zijn. Het design van deze hub is echter wel bijzonder, het apparaat lijkt zo van een James Bond filmset getrokken te zijn. Een usb hub voor alle wannabee-dictators onder ons, is deze Self Destruct Button USB hub voorzien van een grote rode knop, die normaal verborgen is onder een veiligheidsklepje.

Voordat je de knop kan indrukken moet je eerst het meegeleverde sleuteltje in het slot steken en omdraaien, het knopje omzetten, zodat het apparaatje aan gaat en dan kan je op de knop drukken. Wat er dan gebeurd, het schijnt dat niemand dat heeft kunnen navertellen. Wil je ontdekken wat er dan gebeurt, de Self Destruct Button USB hub is verkrijgbaar op deze website.

Deja Music Showcase

We hebben al heel veel iPod gadgets gehad in deze roundup serie, mar ook deze is weer bijzonder genoeg om hier een plaatsje te krijgen. Ditmaal bekijken we de Deja Music ShowcaseJe, je ziet meteen dat het weer gaat om een extra aanvulling op het assortiment iPod gadgets. Maar misschien is deze toch wel nét iets leuker, deze Showcase is namelijk waterdicht. Dit wil dus zeggen dat je hem mee in bad, onder de douche, in de zee, of naar het zwembad kunt nemen.

Natuurlijk is dit product, net als de meeste gadgets, gewoon pure luxe en brengt het ons géén hoogstaand geluid. Maar je kan er tijdens een uurtje pootje baden wel alle andere badgasten mee imponeren. Goedkoop is de gadget overigens niet, je moet er 129 euro voor neertellen. Wij hebben helaas nog geen winkel kunnen vinden waar deze gadget te koop is, in Nederland wordt hij geïmporteerd door Neotron, zij kunnen je mogelijk meer vertellen over de verkrijgbaarheid van deze gadget.

Rubik’s Cube Mp3 Player

Ontwerper Hee Yong heeft wel een heel mooie mp3 speler gecreëerd. Dit prototype is helaas niet verkrijgbaar in de winkel, maar toch wil we hem hier even bespreken. Zoals het waarschijnlijk al wel duidelijk is, is deze Mp3-speler gebaseerd op de bekende Rubik’s Cube. Terwijl je naar de muziek luistert kan je nog wat spelen. Door elke laag goed te draaien krijg je extra functies, zoals ‘play’, ‘pause’, ‘forward’ en ‘back’. Of je dit echt handig kunt noemen, wij denken van niet, maar het is wel een zeer mooi hebbeding!

Game Dutch

Velen onder jullie zullen wel in het bezit zijn van een portable, zoals de PSP, DS of de Gameboy. Jullie zullen dan net als wij ervaren dat je soms last hebt om in een goede positie te gamen. Je kan niet op je rug liggen want dan worden je armen te snel moe. Op je buik liggen gaat ook niet lekker want dat begint zeer te doen. Op een stoel zitten, is ook al evenmin comfortabel. Een goede oplossing is dan de Game Dutch.

Dit kussen, van het Japanse bedrijf Lofty zorgt voor een ideale zithouding. Je hoofd wordt netjes ondersteund en er is plaats voorzien voor je armen. Doordat je er je kin op kan laten steunen, zet je minder druk op je rug-, nek-, en schouderspieren. Of jij graag in in kleermakerszit speelt, en of je daar speciaal een kussen voor wilt kopen, weet ik niet, maar het kan in ieder geval handig zijn. Voor dit speciale kussen betaal je iets minder dan 35 dollar.

Tot zover de gadgets voor deze week. Wanneer je over deze gadgets wilt discussiëren, of wanneer je zelf nog een hele leuke gadget hebt gezien waarover je wilt praten, dan kan dat in het Telefonie en Gadgets subforum. Wanneer je nog een leuke gadget gezien hebt die je in deze roundup zou willen zien kan deze nog steeds ingestuurd worden via pm.