De volledige productlijn van Telerik voor .NET-developers wordt geüpdatet. Onder meer nieuwe native componenten voor Microsoft Blazor en ondersteuning voor .NET-core 3.0 RC zullen beschikbaar worden voor gebruikers door deze updates.

De Telerik User Interface (UI) voor Blazor wordt uitgebreid met zo’n 25 nieuwe native UI-componenten. Telerik UI voor ASP.NET Core bevat nu verder officiële ondersteuning voor .NET Core 3.0 RC. Daarmee kunnen ontwikkelaars deze suite met de nieuwste versie van het .NET Core-framework gebruiken. De desktopversie voor WPF en WinForms Visual Studio heeft nu templates voor .NET-core apps, evenals een aantal nieuwe controls. Deze controls zijn onder andere bedoeld voor TabbedWIndow en WebCam. Ook is Ribbon voor WPF en WinForms gesimplificeerd. De mobiele versie voor Xamarin van Telerik UI is verder geüpdatet met een map- en image-editor, een document library voor het verwerken en bewerken van pdf’s en ondersteuning voor Visual Studio voor Mac.

Updates over de hele breedte

Daarnaast zijn er nieuwe features aangekondigd wat betreft de toegankelijkheid van ASP.NET Core en ASP.NET MVC. DIt betreft tijdlijn-, filter-, en beoordelingsfuncties, een document processing library en een tweede versie van de pdf-viewer. Ook zijn er een aantal functies en verbeteringen toegevoegd wat betreft spreadsheets en toegankelijkheid in ASP.NET AJAX.

Naast bovenstaande updates zijn Telerik Reporting, Telerik Report Server, Telerik JustMock, en Progress Test Studio Dev Edition ook voorzien van verbeteringen. Wat betreft Reporting en Report Server zijn een betere toegankelijkheid voor pdf-bestanden en een nieuwe component, JSON DataSource, toegevoegd. Ook wordt Telerik Reporting nu ondersteund voor de WPF en WinForms report viewers. Telerik JustMock heeft nu ondersteuning voor Azure DevOps Pipeline, en Test Studio Dev Edition wordt nu ondersteund voor Visual Studio 2019.

Lees meer