2min

Progress heeft de R1 2023-releases uitgebracht van Telerik en Kendo UI voor .NET en JavaScript libraries. Hiermee moeten ontwikkelaars betere digitale ervaringen op meerdere platforms kunnen bouwen.

Volgens de DevOps-speler krijgen ontwikkelaars met de nieuwe releases meer functionaliteit voor geavanceerde eigen aanpassingen en toegang tot applicaties voor alle Telerik en Kendo UI libraries. Dit moet helpen mooiere interfaces te bouwen die beter de wensen van eindgebruikers vervullen.

Eerder introduceerde het bedrijf voor deze betere custom-opties en toegang de tool Progress ThemeBuilder Pro tool voor het eenvoudig implementeren van ontwerpfunctionaliteit in UI-onderdelen.

Nieuwe functionaliteit Progress Telerik

Progress Telerik heeft met de R1 2023 release nu de tool Progress Telerik UI for Blazor gekregen. Deze functionaliteit voegt nieuwe UI-onderdelen toe, maar ook updates als Data Grid compact mode en adaptieve renderingfunctionaliteit in de datum- en ‘select-type’-onderdelen.

Ook heeft Progress Telerik UI for .NET MAUI nu UI-onderdelen gekregen, zoals Toolbar, ImageEditor, ProgressBar, Accordion en SignaturePad. De Telerik UI for WinForms heeft een nieuw Windows 11-thema gekregen.

Daarnaast is .NET 7-ondersteuning voor alle relevante Progress Telerik UI libraries en tooling toegevoegd. Verder biedt de R1 2023-release voor Progress Telerik verbeterde ‘attributes’ en toetsenbordnavigatie. Hiermee voldoen de oplossingen aan de compliance-standaarden, zoals WAI-ARIA, Section 508 en WCAG 2.1.

Updates Progress Kendo UI

Voor de Kendo UI-oplossing voor JavaScript libraries biedt Progress in de R1 2023 release nieuwe onderdelen, features en Data Grid-verbeteringen. Deze verbeteringen gelden voor de onderliggende oplossingen en tools Progress Kendo UI for Angular, Progress KendoReact, Progress Kendo UI for Vue en Progress Kendo UI for jQuery.

Ook is nu Support for Angular 15 beschikbaar om de ontwikkelervaring te verbeteren, maar ook de prestaties van de uiteindelijke applicaties. Denk hierbij aan nieuwe toegangsverbeteringen, een update van de functies voor toetsenbordnavigatie en een nieuwe ‘color swatch’.

Voor Progress KendoReact is, zo geeft Progress Software aan, de belangrijkste update de komst van een PDFViewer. Hiermee kunnen ontwikkelaars direct PDF-bestanden lezen vanuit de browser zonder dat ze moeten worden gedownload. Ook biedt de viewer print- en opslafunctionaliteit, een ingebouwde toegankelijke en lokale toolbar en configuratiemogelijkheden.

Beide R1 2023-updates zijn per direct beschikbaar.