Atlassian lanceert ontwikkelplatform Forge

Abonneer je gratis op Techzine!

Met de komst van Forge wil Atlassian vanaf deze week de nieuwe standaard in handen hebben als het gaat om het ontwikkelen van cloudapplicaties.

De maker van onder andere Trello en de Jira-apps introduceerde afgelopen donderdag de mogelijkheid om op de wachtlijst van Forge te worden geplaatst. Een nieuwe service die het ontwikkelen van apps in de cloud makkelijker moet maken.

Niet alleen zullen klanten zich niet druk hoeven te maken om het beheren van eigen servers waarop wordt gewerkt, ook zal Forge de beveiliging van de diensten volledig voor haar rekening nemen. In combinatie met een nieuwe UI (genaamd Forge UI), zou het ook makkelijker moeten zijn voor gebruikers om hun weg te vinden in de vele functies.

Wegnemen van grootste struikelblokken

Forge geeft gebruikers de mogelijkheid een aantal aspecten van het maken van app weg te nemen en een reeds gemaakt onderdeel toe te voegen. Beveiliging voor apps is één van de genoemde voorbeelden, wat ontwikkelaars de mogelijkheid geeft zich volledig te richten op functionaliteit.

Daarnaast zorgt de Forge UI er ook voor dat apps gemaakt kunnen worden voor zowel web als mobile in één keer: volgens Forge zouden de voordelen van de overzichtelijke en makkelijke te gebruiken interface zorgen voor een beduidend snellere ontwikkelingstijd: tot wel tien keer sneller dan op dit moment.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf donderdag aanmelden voor de gesloten beta van Forge via de website van Atlassian.