1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft aangekondigd de komende versie van de scripttaal PHP of Hypertext Preprocessor, versie 8.0, niet langer te ondersteunen voor Windows. Enkele eerdere releases van PHP zullen nog enige tijd worden ondersteund voor bug fixes en security updates.

De techgigant ondersteunt en onderhoudt sinds 2006, met de introductie van Windows Vista, PHP voor Windows. Met scripttaal PHP kunnen ontwikkelaars dynamische webpagina’s maken en deze optimaliseren voor de achterliggende webservers.

Geen ondersteuning PHP-versie 8.0

Volgens de mededeling zal versie 8.0 van PHP, voorzien voor de maand november van dit jaar, niet langer door Windows worden ondersteund. De techgigant geeft hiervoor niet echt een duidelijke reden, maar het heeft waarschijnlijk te maken met dat ontwikkelaars PHP via Windows weinig gebruiken. PHP voor Linux is voor ontwikkelaars veel populairder.

Ondersteuning oudere versies

Microsoft blijft wel oudere versies van PHP ondersteunen volgen hun vaste ondersteuningscyclus. Binnen deze cyclus stopt volgens plan de ondersteuning voor PHP build 7.2 in november. Voor PHP build 7.3 worden vanaf november alleen nog security updates ondersteund. Voor PGP build 7.4 worden nog een jaar zowel de bug fixes en de security updates ondersteund.