Iedereen die Windows 8 op zijn computer heeft staan is sinds gisteren onveilig bezig. Microsoft heeft de ondersteuning voor Windows 8 gestaakt en er zullen geen beveiligingsupdates meer worden uitgebracht voor dit besturingssysteem. Gebruikers doen er verstandig aan om zo snel mogelijk te upgraden naar Windows 8.1 of Windows 10.

We schreven gisteren al over het intrekken van de ondersteuning van alle verouderde versies van Internet Explorer, maar we waren bijna vergeten dat het doek ook is gevallen voor Windows 8. Het revolutionaire maar totaal geflopte besturingssysteem wordt niet langer ondersteund door de fabrikant uit Redmond. Er komen geen beveiligingsupdates meer beschikbaar voor Windows 8, waardoor het besturingssysteem nu sneller ten prooi zal vallen aan malware.

Inmiddels is Windows 8.1 al twee jaar beschikbaar en dat betekent dat gebruikers voldoende tijd hebben gehad om te upgraden, aldus Microsoft. Windows 8.1 is een soort Service Pack voor Windows 8 en dat betekent dat Microsoft na 24 maanden de ondersteuning voor de originele Windows 8-versie staakt, dit is overigens geen verrassing dat beleid hanteert de fabrikant al veel langer.

Gebruikers kunnen gratis upgraden naar Windows 8.1, deze versie wordt nog tot januari 2013 ondersteund door Microsoft. Gebruikers doen er echter verstandiger aan om direct te upgraden naar Windows 10 aangezien er in Windows 8.1 ook geen toekomst meer zit.

Microsoft heeft met Windows 8 en Windows 8.1 geprobeerd de markt voor pc-besturingssystemen te veranderen, maar dat is compleet mislukt. Nu is het met Windows 10 teruggekeerd naar de basis van Windows 7 met enkele nieuwe features uit Windows 8. Tot 1 juli kunnen gebruiken met een Windows 7 of Windows 8-licentie gratis upgraden naar Windows 10.