min

Tags in dit artikel

, , ,

Deze week de laatste Gadget Roundup van mijn hand. Daarin bespreken we een hele handige wekker voor partners die allebei werken, de Oregon Orange Trilwekker. Voor mensen die hun gadgets voor langere tijd willen gebruiken hebben we deze week een Universele USB Batterij. Voor wie echt de blits wil maken thuis, hebben we de LED-verlichting voor je waterkraan. Veel leesplezier!

Oregon Orange Trilwekker

Stel, je woont samen met een leuke partner en jullie werken allebei. Alleen…je partner moet elke dag een uur eerder op. Dat houdt dus in dat jij ook de klos bent, aangezien jij net zo goed wakker wordt van de wekker. Voor deze mensen is de Oregon Orange Trilwekker de perfecte oplossing. Er zit namelijk een apparaatje bij dat je onder je kussen kan leggen. In plaats van geluid, trilt het apparaat op de tijd die je ingesteld hebt. Deze oplossing werkt ook bij hele diepe slapers maar je partner zal er geen last van hebben.

Een ander voordeel van deze klok is dat het uurwerk gestuurd wordt door DCF-radiosignalen. Hierdoor loopt hij altijd gelijk met de atoomklok. Zoals jullie hopelijk wel weten is het dit weekend weer zo ver, de klok moet verzet worden naar wintertijd! Er zijn altijd mensen die dat vergeten, met deze wekker is dat onmogelijk. De Oregon Orange Trilwekker verandert namelijk automatisch de tijd naar wintertijd.

De wekker kan ook gebruikt worden als alarm tegen indringers, dankzij de geïntegreerde bewegingssensor. De wekker is dan zo in te stellen dat hij afgaat zodra de bewegingssensor iets registreert. De Oregon Orange Trilwekker is te koop bij Gadgets en Trends voor het bedrag van nog geen 120 euro.

Universele USB Batterij

De meeste draagbare apparaten zoals mp3-spelers, digitale fototoestellen en mobiele telefoons werken op batterijen of accu’s. Voor mensen die een lange reis gaan maken of geen mogelijkheid hebben om hun apparaat op te laden is dit de ultieme oplossing. De Universele USB Batterij kun je namelijk via een USB kabel makkelijk aansluiten op elk apparaat dat gebruik maakt van USB. Op deze manier hoef je nooit meer bang te zijn dat je zonder stroom komt te zitten.

Nu zitten er niet alleen voordelen aan deze gadget. Zo is het natuurlijk niet handig om zo’n blokje aan je telefoon of mp3-speler te hangen. Ook is het blokje niet bepaald stylish waardoor het vaak erg opvalt bij gebruik. Een ander nadeel is het opladen van de Universele USB Batterij zelf, dit kan namelijk alleen via de USB-poort van je computer. Het is dus nog niet mogelijk deze gewoon via het stopcontact op te laden.

Hoe dan ook, deze USB batterij is dé ultieme oplossing voor mensen met veel gadgets. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. Voor ongeveer 25 euro ben je namelijk al eigenaar van deze gadget.

Waterkraan met LED verlichting

Voor mensen die thuis een feestje geven en willen opvallen is deze gadget wel een leuke optie. Om de kraan met een LED te verlichten hoef je alleen maar een opzetstuk op de kraan te monteren. Het opzetstuk bevat LED verlichting maar ook een temperatuursensor. Zo geeft de LED blauw licht als het water koud is en rood licht als het water warm is. Zo hoef je nooit meer je handen te verbranden bij het gebruiken van de kraan.

Het opzetstuk maakt gebruik van batterijen en is op bijna elke kraan te monteren. Ook overdag geeft deze LED-verlichting genoeg lich om zichtbaar te blijven. Het enige nadeel van deze kraan is de waterstraal die door het opzetstuk komt. Deze is namelijk niet zo mooi, pas als je de kraan vol open zet komt er een mooie rechte straal uit.

Voor het geld hoef je het echter niet te laten. Deze leuke gadget is namelijk hier verkrijgbaar voor nog geen 23 euro.

Zo, dit was het dan alweer voor deze week. Ben je zelf een leuke gadget tegengekomen op internet of in het echte leven (als je dat hebt, tenminste), laat het ons dan gerust weten via pm. Ook kan je altijd terecht in het Telefonie & Gadgets-subforum en ook Gadget.nl voorziet je elke dag van je nodige portie gadgetnieuws. Tot volgende week!