1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple is de laatste tijd weer goed bezig. Ze hebben nu weer patches vrijgegeven die in totaal 26 lekken moet dichten in hun Mac OSX besturingssysteem. En dat werd ook wel tijd ook want voor enkele lekken waren er al exploits verschenen.

Om een voorbeeld te geven over een van de lekken is dat in Fetchmail een hacker een willekeurige code op het systeem kan laten uitvoeren. Op het moment dat er een mail wordt opgehaald door de gebruiker van een door de hacker ingestelde POP3-mailserver dan wordt de code actief. Ook voor dit voorbeeld was er al een exploit verschenen op het internet om van het lek gebruik te kunnen maken.

De meeste lekken die zijn gevonden hadden te maken met hoe het besturingssysteem met delen van verschillende bestanden en met plaatjes omgaat. Dat meldde het Apple beveiligingscentrum. Andere lekken die worden gedicht door de patches hebben te maken met delen van het systeem. Zoals al eerder werd gezegd met bv. Fetchmail, dan met name het onderdeel dat nieuwe e-mails ophaalt en DHCP netwerkfuncties.