Deze week geen geschifte horloges, maar wel een speciaal USB-slot, een UV-metende bikini en als afsluiter krijg je een thuisbioscoop van zes miljoen dollar op je bord. Veel lees- en kwijlplezier deze week!

Een slot op je pc: de PC Guardian USB Lock

Tegenwoordig worden alsmaar meer bedrijven geplaagd door gegevensdiefstal, maar ook consumenten willen soms extra bescherming van hun gegevens. Daarom is er nu de PC Guardian USB Lock, een speciaal USB-slot die je USB-poorten tijdelijk onklaar maakt door ze fysiek te versperren. Door een ingebouwd kliksysteem op dit slotje zet deze gadget zich vast in je USB-poort tot je het kliksysteem opent met een speciale bijgeleverde sleutel, die hopelijk voor elk USB-slot anders is. Verder zijn ook hulpstukjes meegeleverd, waardoor je ook de USB-poorten die zich naast en/of onder de USB Lock bevinden kan afsluiten. De gadget wordt verkocht per vijf stuks voor een prijs van om en bij de 50 dollar.

Een UV-meter op je vriendin: de UV bikini

Het is dan misschien wel hartje winter, maar met deze gadget willen we je alvast warm maken voor de zomermaanden, zonder dat we willen dat je verbrandt natuurlijk. Want daarvoor is deze gadget er: voorkomen dat je aanbrandt door aan te geven hoe sterk het zonlicht schijnt. Afhankelijk van de hoeveelheid UV-straling verkleuren deze kralen, die je makkelijk kunt bevestigen aan de bikini van je vriendin en als het echt niet anders kan, aan de touwtjes van je zwemshort. Dankzij de metingen van de kralen kan je dan zelf bepalen welke factor zonnemelk je gebruikt, voor een optimaal resultaat op het eind van de zomermaanden. Helaas zijn de kralen niet leverbaar zonder bikini, dus ben je maar liefst 100 dollar kwijt.

Een thuisbioscoop van zes miljoen dollar

Vandaag sluiten we niet af met een gadget, maar met een op zijn minst indrukwekkend te noemen digitale thuisbioscoop. Dit meesterwerk is eigendom van Jeremy Kipnis, die jaren werkte als muziekingenieur, producer en nu zelfs een eigen muzieklabel heeft. Toch was het zijn jarenlange voorliefde voor audio en video die hem er toe aangezet heeft om deze exhuberante thuisbioscoop te bouwen. Er zit voor zes miljoen aan apparatuur en multimediamateriaal in verwerkt, waarvan het Audio Video Interiors-magazine een gedeeltelijke lijst wist op te stellen. Deze vind je hier, hieronder vind je foto’s van het project.

Heb jij goede ideeën of aanvullingen op de Gadget Roundup, of heb je gewoon ergens een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Dat was de Gadget Roundup voor deze week, tot volgende week!