Abonneer je gratis op Techzine!

Spore is een spel waar al lange tijd over gesproken wordt, maar waarvan men nog nooit heeft geweten wanneer het spel nou uit zou komen. In een speciale trailer op de officiële website van Spore is de releasedatum nu wel bekend gemaakt.

In het begin van de video wordt direct duidelijk gemaakt dat Spore over de gehele wereld te koop zal zijn in het weekend van 7 september 2008. Hoofdontwerper Will Wright van Maxis vertelde: "Het wachten is bijna voorbij, we leggen op het moment de laatste hand aan het spel." Ook vertelde hij zelf dat men bij Maxis niet kan wachten totdat zij kunnen zien wat de spelers allemaal zullen gaan maken.

Naast de aankondiging in de trailer op de website heeft Wright ook een kort bericht gezet in de nieuwsbrief naar de mensen die daarop geabonneerd waren. In dit bericht stond dat men binnenkort meer informatie over het spel zal gaan vrijgeven. "Terwijl wij de komende maanden de laatste hand leggen aan het spel zullen wij jou en andere fans constant op de hoogte houden. Doordat je lid bent van deze nieuwsbrief zul jij een van de eerste zijn die nieuwe informatie, screenshots en video’s over het spel zult ontvangen," vertelde Wright in de nieuwsbrief.

Spore is een spel ontwikkeld door Maxis waarin de gebruikers de mogelijkheid krijgen om leven te creëren en verder te ontwikkelen. De spelers kunnen hierin stammen bouwen en een gehele wereld opzetten. Ook bestaat de mogelijkheid om een ander universum te bezoeken, gemaakt door een andere speler.

Spore zal uitkomen voor de PC, Macintosh, Nintendo DS en mobiele telefoons.