NetSuite maakt tijdens zijn jaarlijkse SuiteWorld-conferentie de beschikbaarheid van SuiteBanking bekend. Volgens de organisatie stelt de nieuwe extensie van Oracle NetSuite ERP gebruikers in staat om belangrijke financiële processen te automatiseren en de cashflow van hun organisatie volledig inzichtelijk te maken.

Vijf jaar na Oracle’s overname van het toentertijd onafhankelijke NetSuite wordt het ERP-platform door 27.000 wereldwijde organisaties gebruikt. NetSuite ERP is opgebouwd uit apart verkrijgbare modules met uiteenlopende functionaliteiten. Accountancy, financieel management, voorraad- en orderbeheer zijn een greep uit NetSuite’s hoofdzakelijke doeleinden.

SuiteBanking

Op het jaarlijkse evenement presenteert Oracle NetSuite de introductie van SuiteBanking. Beoogde meerwaarde bestrijkt het vlak van administratie en accountancy. Volgens NetSuite moet SuiteBanking organisaties beter in staat stellen om debiteuren en crediteuren te beheren.

Bij het onderwerp van crediteurenbeheer stelt NetSuite nieuwe functies voor het automatische inscannen van facturen en toewijzen van grootboekrekeningen centraal. Debiteurenbeheer moet versimpelen dankzij een betaalknop voor elektronische facturen, betaalopties als PayPal en de automatisering van gespreide factuurverzending.

De laatstgenoemde spreiding van factuurverzending dient als optie om de cashflow van een organisatie te versnellen, zonder daarbij op de relatie met een klant in te leveren. Te veel factuurverzending drukt immers op de verhouding met een klant; te weinig verzending drukt op de liquiditeit en cashflow van een bedrijf. SuiteBanking belooft een optimale balans binnen handbereik te brengen.

Bankcontrole, rapportage en HSBC

Daarnaast controleert SuiteBanking de administraties een organisatie automatisch op basis van banktransactie-overzichten – een handeling die van oudsher handmatig plaatsvindt.

Ook nieuwe rapportagetools voor het in kaart brengen – en uiteindelijke optimaliseren – van uitgavenpatronen maken een verschijning. Met de beschikbaarheid van een virtuele betaalkaart hoopt SuiteBanking declaratieprocessen te vereenvoudigen.

Tot slot opent een nieuwe samenwerking tussen HSBC en NetSuite de deuren voor het overmaken en ontvangen van internationale betalingen.

Tip: NetSuite is een groeibriljant en voor Oracle het voorbeeld hoe cloud werkt