2min

Tags in dit artikel

, ,

NetSuite vernieuwt zijn mogelijkheden met Account Reconciliation. De nieuwe oplossing moet de efficiëntie verhogen. Tegelijkertijd moet het echter nog steeds de “volledigheid en nauwkeurigheid” van de financiële overzichten van een bedrijf waarborgen.

Deze week kondigde Oracle NetSuite de toevoeging van NetSuite Account Reconciliation aan zijn ERP-platform aan. Het doel van de nieuwe oplossing is om “organisaties te helpen het complexe proces van het afstemmen van balansrekeningen te stroomlijnen”, aldus het bedrijf.

Als onderdeel van NetSuite’s cloud ERP-suite helpt NetSuite Account Reconciliation klanten het reconciliatieproces te standaardiseren en automatiseren. Daarnaast is het gericht op het versterken van interne financiële controles, het produceren van nauwkeurigere financiële overzichten en het stimuleren van een snellere afsluiting.

Gary Wiessinger, senior vice president voor NetSuite Application Development, verklaart de behoefte aan het nieuwe aanbod. “Het general ledger reconciliation proces kan een van de meest gecompliceerde aspecten van de financiële afsluiting en een compliance-risico zijn”, stelt hij. “Net zoals we Oracle-technologie gebruiken om NetSuite Analytics Warehouse en NetSuite Planning en Budgeting te leveren, brengt NetSuite Account Reconciliation enterprise-grade technologie naar onze klanten om een kritiek proces te vereenvoudigen”, legt hij uit.

Snellere verwerking met verbeterde nauwkeurigheid

NetSuite Account Reconciliation is gebouwd op Oracle Fusion Cloud Enterprise Performance Management (EPM). De nieuwe oplossing automatiseert het reconciliatieproces voor crediteuren, debiteuren, bank- en creditcardtransacties, vooruitbetaalde rekeningen, rekeningen voor overlopende posten en vaste activa, intercompany-transacties en andere balansrekeningen. NetSuite Account Reconciliation helpt organisaties bij het automatiseren en standaardiseren van de reconciliatieprocessen door de zware, handmatige afsluitprocessen op spreadsheets te stroomlijnen voor alle boekhoud- en financiële functies, aldus Oracle.

De nieuwe functie verbetert ook de interne controles en compliance. Het doet dit door ervoor te zorgen dat reconciliaties niet worden gemist of verloren gaan en dat alle informatie op de juiste plaats staat voor wereldwijde controleerbaarheid.

Tot slot beweert Oracle dat zijn nieuwe aanbod de nauwkeurigheid van financiële overzichten en de snelheid van afsluitcycli kan verbeteren. De nieuwe oplossing verwijdert inconsistenties en risico’s van balansonderbouwing voor periodeafsluiting en kwartaal- en jaarcontroledoeleinden. Organisaties kunnen bijvoorbeeld dashboards gebruiken om de real-time status van reconciliaties en variantiedetails te bekijken.

Wiessinger vat de voordelen van NetSuite Account Reconciliation samen. “Deze oplossing breidt de mogelijkheden van onze suite uit om klanten te helpen de efficiëntie te verhogen, de volledigheid en nauwkeurigheid van hun financiële overzichten te garanderen en meer waarde uit NetSuite te halen”, zegt hij.

Tip: NetSuite lanceert Analytics Warehouse, opent deuren voor data-analyse