2min Devops

Visma verstevigt zich met Utrechtse HR Tech scale-up Dialog

Visma verstevigt zich met Utrechtse HR Tech scale-up Dialog

Visma neemt de de leverancier van HR-oplossingen Dialog over. Hiermee wil Visma zijn portfolio van clouddiensten voor de HR-sector verder uitbreiden.

Met de overname van de scale-up uit Utrecht, waarvan geen financiële details bekend zijn gemaakt, krijgt Visma een platform voor performance- en talentmanagenet in handen. HR-afdelingen van bedrijven kunnen met dit platform meer verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij medewerkers stimuleren en hun prestaties verbeteren. Dit moet klanten een betere werkgever maken en aantrekkelijker voor de krappe arbeidsmarkt.

Oplossing voor jaarlijkse HR-cyclus

Met het platform kunnen medewerkers in het kader van de jaarlijkse ‘HR-cyclus’ persoonlijke plannen maken die kunnen worden gebruikt voor de feedback van leidinggevenden of collega’s. Het moet ‘goede gesprekken’ stimuleren. Het cloudgebaseerde platform koppelt daarnaast aan andere HR-softwareoplossingen, zodat geen dubbele administraties moeten worden gevoerd.

Klik van twee kanten

Visma wil met de overname van Dialog zijn aanbod van cloudgebaseerde HR-tools verder uitbreiden. Vooral op het gebied van tooling voor het binden en blijven boeien van talent binnen een krappe arbeidsmarkt. Voor Dialog zelf komt de overname ook goed uit. Vooral vanwege de aanpak die Visma heeft voor het ondersteunen van bedrijven die hun bedrijfssucces willen vergroten.

Dialog zal als zelfstandig bedrijf binnen de Visma-groep blijven functioneren en blijft ook met andere aanbieders van HR-software samenwerken. Ook gaat het bedrijf nauwer samenwerken met alle andere bedrijven die onder de Visma Groep vallen.