min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Zowel MySpace als WordPress zullen in de toekomst gebruik gaan maken van Google Gears. Dit zal resulteren in een grote groei wat betreft de gebruikers van de dienst van Google.

Google Gears maakt het mogelijk om bepaalde diensten te beheren waar normaal gesproken verbinding met het internet voor nodig is. De dienst slaat informatie van het laatste online bezoek van een pagina op zodat dit ook offline beschikbaar is. Aanpassingen worden dan later, wanneer er wel een internetverbinding is, gesynchroniseerd.

Voor de gebruikers van WordPress wordt het mogelijk om offline blogs te beheren. Voor MySpace-gebruikers zal het mogelijk worden om hun berichten te beheren. Ook het zoeken naar berichten zal met Google Gears sneller gaan.

Het gaat om zo’n 110 miljoen MySpace-gebruikers die per dag 170 miljoen berichten versturen. Om van de nieuwe extra functies gebruik te kunnen maken zullen de gebruikers Google Gears los moeten downloaden. MySpace heeft aangegeven de dienst niet als onderdeel van Google te zien, maar als een upgrade voor haar webplatform.

Zowel Internet Explorer als Firefox kan overweg met de dienst. Er wordt hard gewerkt om de dienst beschikbaar te maken voor zowel Opera als Safari. Voor Opera geldt dat ze ook bezig zijn om de mobiele versie van de browser compatibel te maken voor Google Gears.