1 min

Google heeft een nieuwe sociale communicatiedienst geïntroduceerd genaamd Spaces, hiermee is het mogelijk om in kleine groepen te communiceren over een onderwerp. Je kan binnen zo’n Space ook content met elkaar delen, dit kunnen bijvoorbeeld YouTube-video’s zijn, maar ook artikelen of afbeeldingen.

Google stelt dat Spaces een nieuwe manier is om eenvoudiger content met elkaar te delen, zonder dat je daarvoor allerlei apps nodig hebt, al heb je om gebruik te maken van Spaces, wel de Spaces-app nodig, of moet je gebruik maken van de webversie die gekoppeld is aan je Google-account.

In de Spaces-app heeft google verschillende diensten geïntegreerd zodat het eenvoudiger is om content te delen, zo zijn de Chrome-browser, YouTube en zoekmachine geïntegreerd. Hierdoor kan je snel dingen opzoeken en delen met de andere leden van de Space. Het uitnodigen van andere personen tot een Space gaat ook zeer eenvoudig, dit kan door een link te sturen per e-mail of een ander sociaal netwerk.

Later deze week begint Google’s ontwikkelaarsconferentie Google I/O, waar het ongetwijfeld veel aandacht zal besteden aan Spaces en ook voor elke sessie een Space zal gaan aanmaken. Het lijkt erop dat Google ervoor heeft gekozen om het hele bedrijf socialer te maken met allerlei losse diensten, in plaats van alle sociale diensten te integreren in Google+.

Spaces is per direct beschikbaar voor Android, iOS en via de website met je Google-account. Ook zijn er geruchten dat Google later deze week nog komt met een iMessage-concurrent.