1 min

Tags in dit artikel

,

Naar eigen zeggen heeft Google op dit moment meer dan één biljoen (1,000,000,000,000) geïndexeerd. Deze mijlpaal heeft het bedrijf acht jaar na de miljardste pagina bereikt.

Volgens Google staan er momenteel meer dan een biljoen individuele links in de zoek-database, maar niet alle links zijn unieke websites. Diverse pagina’s hebben meer URL’s voor dezelfde inhoud en een flink aantal zijn automatisch gegenereerde kopieën van elkaar. Google heeft, na het verwijderen van duplicaten, één biljoen URL’s overgehouden.

Het aantal individuele webpagina’s stijgt volgens de zoekgigant met enkele miljarden pagina’s per dag maar strikt genomen is het aantal pagina’s oneindig. Een kalender op een website maakt voor elke nieuwe dag een nieuwe pagina, maar Google indexeert dit soort websites niet.

Volgens Readwriteweb toonde Google tot een paar jaar geleden nog het aantal geïndexeerde pagina’s op hun homepage, maar sinds 2005 staat dit er niet meer op. Dit komt omdat er in het begin van het echte internet-tijdperk nog een echt strijd was tussen diverse zoekmachines en was het een belangrijk middel om verschillende sites met elkaar te vergelijken.

Nu is de focus meer naar relevantie verschoven en niet meer naar hoeveelheden die een gebruiker terugkrijgt na een zoekopdracht.