Alhoewel Google qua populariteit onder de zoekmachines op eenzame hoogte staat, heeft het echter niet de meest uitgebreide zoekmachine. Concurrent Yahoo maakte gisteren namelijk bekend dat het een uitbreiding van haar zoekmachine heeft voltooid, waardoor er nu meer dan 20 miljard documenten en afbeeldingen zijn geïndexeerd.

Daarmee heeft Yahoo nu bijna een twee keer zo grote index als Google, dat momenteel kan zoeken in 11,3 miljard documenten en afbeeldingen. De 20 miljard items van Yahoo bestaan voor het grootste deel uit documenten (19 miljard), gevolgd door afbeeldingen (1,5 miljard) en audio- en videobestanden (50 miljoen).
Tot voorkort gaf Yahoo nauwelijks openbaarheid over de grootte van haar index, maar analysten schatten de grootte op circa 8 miljard documenten.

"Dit is een goede reden voor mensen om ons wat vaker te gebruiken. We zijn uitgebreider dan elke andere zoekmachine," aldus Eckhart Walther van Yahoo.
De aankondiging is wel verrassend en geeft Yahoo een sterke positie in haar strijd met Google. Het bedrijf heeft sinds vorig jaar pas haar eigen zoekmachine, na vele jaren Google’s technologie gebruikt te hebben.