2min

NeuVector 5.0 en SUSE Rancher 2.6.5 zijn nu beschikbaar. SUSE onthult de updates op KubeCon 2022, de jaarlijkse conference van de Cloud Native Computing Foundation.

SUSE ontwikkelt populaire Linux distro’s en software voor container orchestration. De laatste categorie bestaat uit drie oplossingen: Harvester, SUSE Rancher en NeuVector. Harvester maakt het mogelijk om Kubernetes en virtuele machines in een centrale omgeving te beheren. Rancher is een managementlaag voor Kubernetes clusters. NeuVector beveiligt het netwerk en de containers van container management-platformen, waaronder Rancher.

NeuVector werd in 2021 door SUSE overgenomen. In januari 2022 schonk SUSE de technologie aan de Cloud Native Computing Foundation (CNCF). Daarmee werd NeuVector open source. 5.0 is de eerste grote release sinds de stap. Vandaar onthulde SUSE de update op KubeCon 2022, de jaarlijkse conference van de CNCF. Techzine is op locatie in Valencia, Spanje. In dit overzicht vind je het belangrijkste nieuws.

NeuVector 5.0

NeuVector 5.0 bevat een aantal nieuwe functies. De Web Application Firewall helpt bij API-security. Containers worden automatisch beschermd en een nieuwe tool helpt bij het controleren van compliance. NeuVector 5.0 wordt meegeleverd met Rancher en integreert in de meeste grote container management-platformen, waaronder Amazon EKS, Google GKE en Microsoft AKS.

Rancher 2.6.5

Naast NeuVector 5.0 maakte SUSE de beschikbaarheid van Rancher 2.6.5 bekend. Zoals eerdergenoemd is Rancher een managementplatform voor Kubernetes. Rancher maakt het onder andere mogelijk om clusters in diverse clouds uit te rollen en vanuit een centrale omgeving te beheren.

De nieuwste update brengt twee verbeteringen. Allereerst integreren NeuVector en Prometheus vanaf nu met gemak in Rancher. Ten tweede ondersteunt Rancher de nieuwste Kubernetes distro van SUSE, RKE2. De distro stelt organisaties in staat om clusters uit te rollen zonder Federal Information Processing Standards (FIPS) te overtreden. FIPS worden door NIST opgesteld. De standaarden garanderen security. Daarnaast introduceert RKE2 support voor Windows, waaronder Server 2022.