1 min

SUSE kondigt verschillende updates aan die het cloud-native-portfolio verbeteren en het bereik van Rancher uitbreiden. Rancher Prime 2.0 en Rancher 2.8 komen namelijk beschikbaar.

Rancher Prime 2.0 is volgens SUSE voordelig voor gebruikers voor het beter uitzetten van veilig multi-cloud Kubernetes-deployments op schaal. Meer specifiek zorgt de update voor betere portfolio-integratie, nieuwe UI-extensies en een AI-assistent die gebruikers hulp kan bieden.

In de tweede versie van Rancher Prime komt verder de Application Collection beschikbaar. Gebruikers kunnen deze doorzoeken voor ontwikkelaars- en infrastructuur-applicaties. De veiligheid van de applicaties garandeert SUSE via zijn zero-trust-principes en de software supply chain-beveiligingsgaranties.

Tot slot is er bij de release van de nieuwste versie positief nieuws voor de beschikbaarheid van NeuVector en Rancher. NeuVector breidt namelijk uit naar de Azure Marketplace, terwijl de beschikbaarheid op AWS onlangs reeds werd aangekondigd. Rancher zal ook naar beide omgevingen komen voor het einde van het jaar, aldus de softwareontwikkelaar.

Rancher 2.8

Gebruikers die niet de Prime-versie van Rancher gebruiken, worden getrakteerd met de algemene beschikbaarheid van Rancher 2.8. De nieuwste versie biedt ondersteuning voor Kubernetes 1.27, waadoor gebruikers workloads uit containers beter kunnen schalen, betere beveiliging krijgen en van verbeteringen in de container runtime interface (CRI) kunnen genieten.

Andere nieuwigheden zijn een Public API, die het gebruikers toelaat hun deployments uit te breiden met public custom resource definitions, en verbeteringen aan GitOps.

Lees ook: SUSE introduceert nieuwe openSUSE-distributie Slowroll