min

Tags in dit artikel

,

Apple lijkt dit jaar een rem op nieuwe producten te hebben gezet. De verwachting was dat het bedrijf nog voor de feestdagen met een refresh van iMac-lijn zou komen en recentelijk werden daar ook verwachtingen van de Mac Mini aan toegevoegd.

Apple-woordvoerder Bill Evans verklaarde tegenover Macworld dat er dit jaar geen nieuwe producten meer bij komen. "Onze line-up voor de feestdagen is compleet", aldus de woordvoerder. Normaal gesproken doet Apple geen uitspraken over nieuwe producten en als er al over gesproken wordt zijn de uitspraken vaag.

De bevestiging van de Apple-woordvoerder staat haaks op de eerdere berichten dat de iMac-lijn in november bijgewerkt zou worden. Recentelijk noemde de website Fudzilla nog de datum 10 november voor nieuwe iMacs en – volgens de website – een nieuwe Mac Mini, waar al heel wat om te doen is geweest. De berichten over een positieve en negatieve toekomst voor het apparaat wisselden elkaar in rap tempo af.

Apple denkt waarschijnlijk met de nieuwe MacBooks en eerder al de nieuwe iPods een goede line-up voor de feestdagen te hebben. Uitgaande van het feit dat de MacBook de bestverkopende Apple-notebook is, zou een update voor de iMac ook niet noodzakelijk zijn. En eerder bleek ook al dat de populariteit van de iPod ook onverminderd steeg.

Mogelijk tilt Apple de updates voor de Mac Pro, iMac en wellicht de Mac Mini over de jaarwisseling heen om deze op de jaarlijkse Macworld Expo te introduceren. Deze drie producten kregen de afgelopen tijd de minste aandacht van Apple. De Mac Pro zag al sinds januari dit jaar geen update meer en de iMac werd afgelopen voorjaar als laatste bijgewerkt. De Mac Mini echter moest het het langst zonder update stellen: ruim 2 jaar.