2min

Via steunprogramma Community Grants Program krijgen ontwikkelaars uit de Rust community financiële ondersteuning voor hun ontwikkelingswerk rondom de open-source programmeertaal.

Hierdoor kunnen de ontwikkelaars zich beter concentreren op de toepassingen die de beste mogelijkheden van Rust laten zien. Het programma wordt ondersteund door grote techbedrijven, waaronder AWS, Google, Meta, Mozilla en Huawei.

Eerste uitgereikte beurzen

De eerste beurzen zijn toegekend aan twintig individuele Rust Foundation Fellows-ontwikkelaars en 20 standalone projecten die zich op specifiek werk voor het Rust-ecosysteem richten. De beurzen zijn in 15 verschillende landen uitgereikt. Ongeveer 35 procent hiervan bevindt zich buiten de Verenigde Staten en West-Europa.

De Rust Fellowship-beurs erkent personen die al langere tijd aan de programmeertaal bijdragen. Deze personen krijgen voor één jaar sponsoring om aan belangrijke Rust-ontwikkeling bij te dragen. Hiervoor krijgen zij een maandelijks stipendium, training, netwerkmogelijkheden en de mogelijkheid Rust-events bij te wonen. Associate Fellow-beurzen worden toegekend aan ontwikkelaars die hun bijdragen en vaardigheden willen ontwikkelen om belangrijke vertegenwoordigers van Rust in de toekomst te worden.

Doel van ondersteuning

De individuele projecten die worden gesponsord richten zich onder meer op het uitbouwen van de Rust community in China, het mogelijk maken en organiseren van nieuwe Rust Project teams, het ontwikkelen van schriftelijke content als documentatie en het verbeteren van de interne informatiestroom binnen de community. Andere ondersteunde projecten richten zich op tools en API interfaces.

In totaal ontving de Rust Foundation meer dan 60 aanvragen voor een beurs. Uiteindelijk moet de toekenning van deze beurzen beter onderhoud en ontwikkeling van belangrijke onderdelen van het Rust-ecosysteem gaan opleveren. Bijvoorbeeld tools voor eindgebruikers, snellere oplossing van bugs en meer documentatie voor governance en onderwijs.

Tip: Rust 1.58.1 lost security-kwetsbaarheden op