1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Er duiken steeds meer klachten op van gebruikers die problemen hebben met het scherm van de MacBook Air. Bij sommige schermen verschijnen namelijk horizontale, grijze lijnen op het scherm.

Discussies over het probleem lopen al sinds begin november op zowel het Apple-supportforum als op verscheidene andere fora. Hoewel niet alle meldingen hetzelfde zijn, is het probleem wel bij iedereen hetzelfde: lijnen op het scherm. Soms zijn deze grijs of wit, recht of krom, pixelachtig of gekorreld.

De lijnen zijn weliswaar erg subtiel, maar wel net opvallend genoeg om opgemerkt te worden. De lijnen zijn al direct vanaf het opstarten aanwezig en verergeren niet. Ook laten ze het scherm eruitzien als gerecycled papier.

Apple heeft nog geen officiële verklaring over het probleem afgegeven, wel is het bekend dat Apple het probleem onderzoekt. Gebruikers hebben van AppleCare, Genius Bars en zelfs Apple-ontwikkelaars hebben verschillende reacties gekregen.

Zo kreeg één gebruiker de reactie van een Apple-medeweker dat het scherm ‘verwacht gedrag’ vertoonde, terwijl andere medewerkers lieten weten dat een aankomende firmware-update de problemen verhelpen.

[center]Een voorbeeld van de lijnen op een MacBook Air-scherm[/center]