1 min

Apple zou bereidt zijn toe te geven dat er problemen zijn met sommige MacBooks en de coating die is gebruikt op de schermen. Apple werkt naar verluidt aan een programma waarbij gebruikers met een MacBook die last hebben van coatingproblemen deze gratis kunnen laten maken. Ook zouden mensen die dit probleem al hebben laten maken door Apple, hun geld terug kunnen krijgen voor de reparatie.

Een redelijk grote groep gebruikers meldt al enige tijd dat MacBooks last hebben van een coatingprobleem op het scherm. Het gaat om de coating om het scherm antireflectief te maken, gebruikers meldden dat er vlekken in het scherm verschijnen die niet meer weggaan, waardoor het scherm onleesbaar wordt.

De reparatie voor het probleem is alles behalve goedkoop omdat het hele scherm vervangen moet worden en de kosten voor de reparatie liggen dan ook rond de 800 euro. Apple zou nu met een speciaal garantieplan komen waarbij gebruikers die last hebben van vlekken een nieuw scherm kunnen krijgen tot drie jaar na aankoop van hun MacBook of tot 16 oktober 2016.

Er is inmiddels al een grote groep gebruikers die zich hebben verenigd in Staingate. De groep heeft inmiddels zo’n 6000 leden die allemaal problemen hebben met vlekken in het scherm.

Apple zelf heeft het nieuwe programma nog niet aangekondigd of gecommuniceerd en daarom houden we nog even een slag om de arm. De komende dagen zal duidelijk moeten worden of Apple het garantieplan doorzet.