2min

Tags in dit artikel

,

Er deden geruchten de ronde dat de producent van moederborden Universal ABIT voor de laatste keer zijn deuren zou sluiten op 31 december.

Zoals de meesten wel weten is Universal ABIT het onderwerp van vele geruchten, nadat het werd opgekocht door Universal Scientific International (USI) in mei 2006. De producent stopte toen onder de naam ABIT te produceren. Sommige van deze geruchten zijn afkomstig van Zuidoost-Aziatische distributeurs. Zij zeggen dat ABIT zou stoppen met het leveren van moederborden tegen het einde van 2008. ABIT zou wel zijn garantie garanderen voor de volgende drie jaren.

Deze week kreeg Tweaktown een bericht van USI waarin stond dat ABIT volledig zou stoppen op 31 december. Dit zou betekenen dat de garantie ook afgehandeld zou moeten worden door USI zelf, of zelfs helemaal niet. Over dit bericht heeft Hardware Info Universal ABIT gecontacteerd. Fernando Benito, Universal ABIT sales manager, reageerde hierop en zei dat het bedrijf zou stoppen met het produceren van moederborden, maar dat het bedrijf zijn bedrijfsactiviteiten niet volledig gaat staken.

"ABIT zal zeker blijven produceren, dit zullen geen moederborden meer zijn, maar we hebben nog geen duidelijk beeld over welke producten we juist zullen maken" aldus Fernando Benito, Universal ABIT sales manager. "Producten die nu gemaakt worden door USI die niet verkocht worden aan OEM’s krijgen het ABIT merk."

ABIT beweert, ondanks dat het produceren van moederborden gestaakt wordt, het bedrijf wel zal blijven bestaan. Wel zal ABIT nooit hetzelfde zijn als wij het kennen. Universal ABIT verplaatst zijn aandachtspunt van hardware voor enthousiasten, naar consumentenelektronica. Een voorbeeld hiervan is de FunFab digital-fotoframe die werd voorgesteld op Computex. Een verandering die duidelijk zichtbaar is op de homepage van ABIT.