2min

Tags in dit artikel

, ,

De AWS GameDay staat voor de deur. Het wereldkampioenschap is een kans voor iedere professional die met de diensten van AWS werkt. Deelnemers nemen het tegen elkaar op door fictionele bedrijfsopdrachten op te lossen.

System administrators, developers, solutions architects en technische account managers van elk niveau kunnen zich inschrijven. De wedstrijd bestaat uit meerdere virtuele rondes op meerdere data. Tijdens een ronde krijgen deelnemers een opdracht van een fictioneel bedrijf. De opdracht moet uitgevoerd worden met de AWS Management Console en verschillende diensten van AWS.

Samenwerken is toegestaan: een team mag uit minstens één persoon en maximaal vier personen bestaan. De eerste kwalificatieronde vindt op 31 augustus 2022 plaats. Inschrijven kan nog steeds. Na de tweede en derde kwalificatieronde — respectievelijk 6 september en 15 september — stromen de winnaars door naar de finale. De winnaars van de finale ontvangen een verzorgde reis naar AWS re:Invent 2022 in Las Vegas.

Leerkans

GameDay is meer dan een competitie. Het evenement is een workshop voor iedere professional die met AWS werkt. De fictionele opdrachten zijn praktijkoefeningen. GameDay is een effectieve manier om AWS-vaardigheden in de praktijk te testen. Daarnaast ontvangt elke deelnemer een AWS account met toegang tot meerdere diensten. Wat dat betreft is GameDay een kans om met betaalde producten kennis te maken.

Elke ronde wordt in een livestream op Twitch uitgezonden. De livestream maakt het mogelijk om mee te leren zonder mee te doen. Naast een computer en browser hebben deelnemers een SSH client, Remote Desktop Client (RDP) en de AWS Command Line Tools (AWS CLI) nodig.

Relevante diensten

Een voorbereiding is volgens AWS niet noodzakelijk. De opdrachten zijn zorgvuldig bedacht om meerdere oplossingen toe te staan. De techgigant liet weten dat vaardigheid met de volgende diensten van pas kan komen: Amazon API Gateway, Amazon Athena, AWS CloudFormation, Amazon CloudFront, Amazon EC2, Amazon ECS, AWS Lambda, Amazon RDS, Amazon Rekognition en Amazon Route 53.

AWS deelde de wedstrijdtijden, het inschrijfformulier en een indruk van de opdrachten op de website.

Tip: Amazon lanceert AWS Skill Builder-trainingsabonnementen