Abonneer je gratis op Techzine!

A.C. Ryan heeft aangekondigd dat het binnenkort met een Full HD opvolger van de door Techzine gereviewde PlayOn! DVR, gaat komen, genaamd de PlayON!HD

A.C. Ryan stortte zich vorig jaar op de markt voor netwerkmediaspelers en deed dat niet geheel onverdienstelijk. In eerste instantie bracht het bedrijf de PlayOn! DVR uit en in onze review werd het apparaat positief beoordeeld. Grootste minpunt van deze speler is het feit dat hij geen ondersteuning biedt aan de populaire H.264-codec en bestandsformaten als MKV en RMVB. Het bedrijf bracht daarna nog de iets verbeterde PlayOn! DVR TV uit, maar gaat met de PlayON!HD een grotere stap vooruit maken


De nieuwe speler gaat niet de eerder genoemde codec en bestandsformaten ondersteunen, maar kan ook Full HD beelden (1080p) weergeven. Daarnaast is het mogelijk om het apparaat Wi-Fi 802.11n-functionaliteit te geven door middel van een dongle en kan het apparaat ook torrents downloaden. Verder kan er ook weer een harde schijf in de PlayON!HD geplaatst worden, waarna deze ook kan dienen als NAS. Ook nieuw is de geheugenkaartlezer en de USB 2.0-poort aan de voorzijde van de behuizing.

Een van de andere grote voordelen van de PlayON!HD zou de zeer gunstige prijs van het apparaat zijn. A.C. Ryan heeft hierover nog niets bekendgemaakt, maar is wel een prijsvraag gestart waarbij je een exemplaar kunt winnen als je de juiste verkoopprijs raadt. Daarin zijn drie keuzes, namelijk 169 euro, 159 euro of 149 euro. Dat maakt de PlayON!HD sowieso de helft goedkoper dan Netgears EVA9150 die wij recentelijk onder de loep namen.


Of het apparaat daadwerkelijk kan wat A.C. Ryan belooft zal binnenkort blijken, want dan zullen wij op Techzine de PlayON!HD aan een grondige review onderwerpen.