2min

Tags in dit artikel

,

Inleiding

AC Ryan heeft Techzine het nieuwste product uit de PlayOn!-serie gestuurd. Het gaat om de PlayOn!HD2, welke we vanaf nu HD2 zullen noemen. Ten opzichte van het originele product is er natuurlijk wel het één en ander veranderd, hoewel er ook veel hetzelfde is gebleven.



Zo wijkt het design van het apparaat niet veel af van dat van de HD. De afstandsbediening is echter wel stevig onder handen genomen. Het apparaat zelf is voorzien van een Gbit LAN-poort, iets wat de HD1 moest ontberen. Qua connectiviteit is een andere grote verbetering dat er een USB 3.0 poort aanwezig is waarmee de mediaspeler aangesloten kan worden op een computer, zodat deze herkend wordt als een externe schijf, welke dus op hoge snelheid werkt. Dat is natuurlijk lekker meegenomen, hoewel vele natuurlijk nog niet de beschikking hebben over een systeem met een USB 3.0-poort. Het gaat er natuurlijk om dat de nieuwe standaard meer en meer wordt ingevoerd en er is maar één juiste manier om dit te bewerkstelligen, gewoon nieuwe apparatuur uitbrengen die de standaard ondersteunt.

Ook softwarematig is er heel wat veranderd. De HD2 is immers voorzien van een nieuwe interface. Een grote verandering hierbij is dat AC Ryan heeft besloten om sociale media te omarmen. Zo is het mogelijk om verschillende sociale netwerken als Facebook, YouTube en anderen te gebruiken om media als video’s en foto’s af te kunnen spelen. Een andere interessante toevoeging vinden we in de ondersteuning voor Bittorrent. AC Ryan is zelf erg te spreken over het besturingssysteem, wat wij er van vinden zal je verderop kunnen lezen.