2min

Inleiding

Een tijd terug, namelijk in 2008 hebben we de AC Ryan DVR al eens gereviewed. Een apparaat dat naast media afspelen ook kan opnemen. Het apparaat werkte redelijk goed, het grootste gemis destijds was eigenlijk dat deze geen HD-bestanden goed kon afspelen.

Een jaar later kwam AC Ryan met een nieuw apparaat op de markt, de AC Ryan Playon HD, hiermee kon AC Ryan beter meekomen met de concurrenten en deze was wel in staat om HD-content goed af te spelen. Het apparaat was en is nog steeds erg populair waardoor er ook nog een Playon HD mini is verschenen. Maar het nadeel van de Playon HD is dat deze weer niet kan opnemen. Het product dat we vandaag testen de Playon DVR HD zou het wel allebei moeten kunnen.

Steeds meer programma’s worden in HD-kwaliteit uitgezonden en daardoor is het ook niet zo vreemd dat AC Ryan nu, wederom een jaar later, met een HD-versie van de DVR komt: de AC Ryan Playon HD DVR.
Dit apparaat lijkt in veel opzichten identiek te zijn aan de Playon HD, maar deze kan ook opnemen en heeft als extra ook nog een LED-display aan de voorkant.Dit apparaat wordt in verschillende versies verkocht. Techzine test de versie die geleverd wordt met een 1TB harde schijf. Mocht je echter met minder capaciteit uit de voeten kunnen of wellicht heb je de behoefte aan meer capaciteit dan is er ook een versie beschikbaar die zonder harde schijf wordt geleverd. Je kan dan je eigen harde schijf in het apparaat bouwen. Vooralsnog biedt de speler ondersteuning voor harde schijven t/m 2TB.

In veel opzichten is de HD DVR identiek aan de AC Ryan Playon HD die al een geruime tijd op de markt is. Het bijzondere aan dit apparaat, of wat het eigenlijk zou moeten zijn, is dat er een dual DVB-T tuner is ingebouwd. Dit houdt in dat je zowel kan opnemen als TV kan kijken tegelijkertijd.

Prijs


De prijs van het apparaat ligt rond de 300 euro inclusief de standaard ingebouwde 1TB harde schijf. Je kan er dus ook voor kiezen om de versie te kopen zonder harde schijf, deze kost zo’n 210 euro. Je kan dus ook kosten besparen als je zelf bereidt bent een harde schijf in te bouwen, een 1TB harde schijf is al verkrijgbaar vanaf 45 euro. Een klusje dat slechts enkele minuten kost maar wel tientallen euro’s bespaart. Maar dat is dan wel op eigen risico. Wie gewoon direct aan de slag wilt kan gewoon voor de kant-en-klaar versie kiezen, zoals Techzine heeft gedaan!