2min

Akamai breidt zijn technologie voor Kubernetes verder uit met de overname van data storage-startup Ondat.

Met de overname, waarvan de financiële details niet bekend zijn gemaakt, krijgt Akamai een data storage-platform in handen dat zich op het containerorkestratieplatform Kubernetes richt. Met het data storage-platform Ondat kan de storage-functionaliteit van Kubernetes verder worden uitgebreid.

Technologie Ondat-platform

Het Ondat-platform zorgt ervoor dat voor een groot gedeelte automatisch de juiste persistent storage-capaciteit aan Kubernetes-clusters wordt aangepast. Dit op basis van de hoeveelheid data die de applicaties vasthoudt. Daarnaast versleutelt het data storage-platform automatisch de informatie in op Kubernetes gebaseerde applicaties en comprimeert deze om opslagcapaciteit te besparen. Hierdoor kunnen belangrijke en stateful applicaties veilig via public, private en hybrid cloudomgevingen worden gedistribueerd.

Tip: Symworld Cloud brengt cloud-native naar de edge

Ook biedt Ondat tools die helpen data loss in Kubernetes-omgevingen te voorkomen. Verder zorgt de technologie ervoor dat bedrijven meerdere kopieën van hun data kunnen maken en deze online kunnen brengen in het geval dat de originele data sets door uitval niet meer toegankelijk zijn.

Uitbreiding cloud storage-functionaliteit

Volgens Akamai is storage een belangrijk onderdeel voor cloud computing en de technologie van Ondat moet de storage-mogelijkheden van de CDN-speler verder verbeteren. Met behulp van deze technologie wil Akamai een fundamenteel andere manier van cloud computing aanbieden. Hierbij worden core- en gedistribueerde sites gecombineerd met een zeer groot edge-netwerk.

Recent lanceerde het bedrijf hiervoor het Akamai Connected Cloud-platform. Dit platform is gebaseerd op de technologie van het eerder overgenomen Linode.

De overname van Ondat moet aan het einde van deze maand zijn beslag krijgen.

Lees ook: Akamai Connected Cloud moet applicaties dichterbij eindgebruikers brengen