2min

Tags in dit artikel

, , , ,

UiPath heeft tijdens de virtuele UiPath AI Summit 2023 een reeks oplossingen geïntroduceerd. Hiermee wil de RPA-leverancier het gebruik van AI onder bedrijven bevorderen.

Volgens presentaties van experts tijdens de virtuele bijeenkomst wordt AI steeds belangrijker voor het automatiseren van processen. Denk daarbij aan knowledge-based- en ML-oplossingen, maar ook Natural Language Processing (NLP) is sterk in opkomst. De komst van AI kan vooral voordelen opleveren voor het automatiseren van interne en externe processen.

Bedrijfssectoren die voor automatisering en RPA van AI kunnen profiteren, zijn bijvoorbeeld de financiële dienstverlening, de gezondheidszorg en de maaksector. Bedrijven die automatisering en AI met elkaar combineren, zijn volgens experts beter in staat hun efficiëntie te verbeteren, kosten te reduceren en in de digitale wereld concurrerend te blijven.

Generatieve AI

Veel aandacht werd, bijna vanzelfsprekend, geschonken aan de opkomst van generatieve AI. Volgens de experts die tijdens het virtuele UiPath-evenement hierover spraken biedt generatieve AI veel mogelijkheden voor verdere automatisering. Wel moeten bedrijven hierbij voorzichtig te werk gaan.

Zo moeten zij bij de integratie van generatieve AI wel de menselijke betrokkenheid inplannen en daarvoor geld vrijmaken. Ook moeten bedrijven, voordat zij met generatieve AI aan de slag gaan, ook de technieken en hun gevolgen goed begrijpen.

UiPath AI-oplossingen

Vanzelfsprekend besteedde UiPath tijdens het evenement ook aandacht aan eigen AI-oplossingen die automatisering moet bevorderen.

Onder meer werd aandacht geschonken aan UiPath Document Understanding. Deze oplossing maakt het op een intelligente manier mogelijk papierwerk aan robots uit te besteden. De RPA-leverancier gaf hiervoor best practices en succesmeetgegevens.

Met UiPath Communications Mining kunnen met behulp van AI en automatisering processen voor op schaal ieder zakelijk gesprek automatiseren en begrijpen. Verder werd ook aandacht geschonken aan UiPath AI Center. Hiermee kunnen bedrijven eigen ML-modellen trainen en beheren. Op deze manier kunnen zij AI meer accuraat en op schaal inzetten.

Toekomstige ontwikkelingen

Ook werd nog een blik op de toekomst geworpen. Zo is onlangs de tool Ask GPT in de UiPath Marketplace beschikbaar gekomen. Deze tool stelt gebruikers in staat informatie uit documenten te halen en taken te automatiseren.

Project ‘Wingman’ moet een game changer worden voor het aanmaken van automatiseringshandelingen. De tool biedt volgens UiPath betere creatiemogelijkheden voor automatiseringen en een vriendelijkere gebruikservaring voor ontwikkelaars. Ook wordt hiermee het maken van automatiseringsprocessen vergemakkelijkt doordat geen grootschalige kennis van programmeren nodig is.

Verder zijn voor ontwikkelaars en automatiseringsspecialisten ook de laatste AI-connectors gepresenteerd voor integraties tussen het UiPath-platform en populaire AI-platfoms van Google Cloud en Microsoft Azure. Gebruikers kunnen hierdoor makkelijk de AI-technologie van deze platforms in hun automatiseringsworkflows integreren.

Ook werd Clipboard AI gepresenteerd. Deze AI-versie van de Clipboard-tool, waarover we vorig jaar schreven, is een productiviteitstool die taken begrijpt en kan uitvoeren op basis van NLP-commando’s. Denk daarbij aan copy paste van data. Dit moet alle gebruikers meer efficiëntie bieden en daarmee de productiviteit verhogen.

Het virtuele AI-evenement van UiPath kan hier (tegen registratie) worden teruggekeken.

Lees ook: UiPath biedt Automation Platform als SAP Endorsed Application