1 min

UiPath heeft de samenwerking met SAP voor zijn Automation Platform vernieuwd. Dit moet het gebruikers van de ERP-oplossingen en die van derden makkelijker maken werkprocessen te automatiseren.

De samenwerking tussen UiPath en SAP bouwt voort op de mogelijkheden die het SAP Build Process Automation-platform al biedt. Hiermee kunnen bedrijven hun digitale transitie uitvoeren en belangrijke applicaties en systemen naar de cloud brengen. De toevoeging van het UiPath-platform breidt al deze werkzaamheden uit, is de gedachte.

Integratie SAP en niet-SAP-processen

Het UiPath Automation Platform integreert hiervoor met zakelijke en bedrijfseigen applicaties voor het automatiseren van de processen en het verwijderen van handmatige taken voor zowel SAP-oplossingen als die van derden.

Uiteindelijk moet dit een ‘clean core’ opleveren, vooral voor SAP S/4HANA Cloud. Hierdoor kunnen bedrijven beter hun zakelijke processen prioriteren en betere uitkomsten halen uit hun hele waardeketen.

Het UiPath Automation Platform komt beschikbaar als SAP endorsed applicatie in de SAP Store. Ook zal UiPath zelf SAP S/4HANA Cloud gebruiken voor de eigen werkzaamheden en processen.

Tip: UiPath werkt aan AI-chatbot assistent voor workflow-automatisering