2min

VMware heeft een nieuwe versie van zijn hybride cloudplatfom, VMware Cloud Foundation 5, geïntroduceerd. Het platform bevat een verbeterde schaalbaarheid, security en is makkelijker uit te rollen.

De laatste versie van het hybride cloudplatfom omvat de nieuwe versie van de VMware vSphere v8.0 Update 1-versie, de vSAN storagevirtualisatielaag v8.0 Update 1, NSX 4.1 voor netwerk- en securityvirtualisatie en vRealize LifeCycle Manager 8.10 voor cloudbeheer.

Isolated SSO Workload Domains

Eén van de nieuwe functies van VMware Cloud Foundation 5 is de introductie van Isolated SSO Workload Domains. Hiermee kunnen beheerders nieuwe workload-domeinen configureren met een aparte single sign-on instance. Vooral handig voor bedrijven die workloads willen isoleren en MSP’s die workload-domeinen aan verschillende klanten met hun eigen SSO-domeinen willen toewijzen.

VMware Software-Definend Data Center Manager pre-checks om ervoor te zorgen dat de infrastructuur geschikt is voor een update naar de laatste versie en dat de uitrol in de juiste orde naar de gewenste Cloud Foundation-versie plaatsvindt. Onder meer zijn deze pr-checks nu context aware.

SDDC Manger zorgt ervoor dat beheerders iedere configuratieverandering die een onderdeel vormt van de upgrade te zien krijgen en daardoor beter begrijpen welke features een impact hebben op deployments. Vanzelfsprekend hebben ook alle andere onderdelen binnen VMware Cloud Foundation 5 hun eigen nieuwe specifieke eigenschappen gekregen.

Nog niet alles beschikbaar

VMware laat weten dat nog niet alle oplossingen voor VMware Cloud Foundation 5-downloads direct beschikbaar zijn. Sommige greenfield- of upgrade-scenario’s kunnen ook tot een latere datum worden uitgesteld. Gebruikers moeten daarom goed de release notes in de gaten houden.

Lees ook: Gaat de overname van VMware door Broadcom wel door?