2min

Mendix introduceert een reeks AI- en ML-functionaliteit met Mendix 10. De nieuwe releaase komt met een nieuwe ML-Kit, nieuwe bots en generatieve AI.

De nieuwe features spelen volgens Mendix in op de behoefte van de markt. Voor het integreren van use cases voor AI heeft Mendix een nieuw ML-Kit uitgebracht. Hiermee kunnen ontwikkelaars oplossingen bouwen met aangepaste AI-modellen in applicaties. Dit met AI-frameworks, vooral die op basis van de Open Neural Network Exchange (ONNX), en de programmeertaal naar keuze.

Volgens Mendix zorgt de nieuwe ML-Kit ervoor dat de werking van ML-modellen in low-code applicaties drastisch verbeteren. Ook kort het tijdrovende en handmatige werkzaamheden voor AI-implementaties flink in. In het algemeen wordt er ook voor gezorgd dat de prestaties van applicaties met AI flink verbeteren.

Nieuwe Mendix Assist-bots

Daarnaast komt Mendix 10 met nieuwe Assist-bots, waaronder de Mendix Assist Best Practice-bot. Deze bot is een virtuele op AI gebaseerde ‘co-developer’ die in real time applicaties inspecteert en best practices voor softwareontwikkeling met Mendix toevoegt.

De nieuwe Data Validation-bot helpt ontwikkelaars op een geautomatiseerde manier validatielogica te bouwen met vooraf ontwikkelde uitdrukkingen. Dit moet ontwikkelaars helpen makkelijker oplossingen te bouwen met ondersteuning van AI en daarbij een zeer hoog kwaliteitsniveau garanderen.

Generatieve AI

Tot slot introduceert Mendix generatieve AI met Mendix Chat. Deze chatbot in de Mendix IDE helpt ontwikkelaars met het toepassen van bepaalde concepten of patronen. Een volgende stap is het uitrollen van generatieve AI in de Mendix DSL’s.

Meer informatie over de nieuwe functionaliteit in Mendix 10 wordt volgende week bekend.

Lees ook: Mendix onthult ISV-programma voor uitwisselen software-componenten