2min

Tags in dit artikel

, , ,

EnterpriseDB maakt zijn Trusted Postgres Architect (TPA)-beheer- en automatiseringstool open-source. Dit moet het voor gebruikers mogelijk maken met meer vertrouwen robuuste database clusters op te zetten en te beheren.

Reden voor EnterpriseDB om de tool nu open-source te maken, is dat EnterpriseDB het bedrijven makkelijker wil maken multi-cluster databases op te zetten en te beheren. Met het open-source maken van de beheer- en automatiseringstool voor PostgreSQL-databases kunnen gebruikers straks makkelijker en met meer vertrouwen robuuste database clusters opzetten en beheren. Ook biedt dit een verbeterde operationele resiliency en minder fouten.

Functionaliteit TPA

TPA is een tool voor het automatiseren van de uitrol en configuratie van high-availability PostgreSQL-clusters. De tool neemt veel van de complexiteit rondom het uitrollen van de clusters weg door het gehele proces van installatie tot verder beheer te automatiseren.

Daarnaast houdt TPA de cluster health in de gaten voor het optimaliseren van de prestaties en het betrouwbaar verzorgen van zo min mogelijk downtime.

Verder zorgt TPA voor het instellen, aanpassen en overzien van vele andere gratis beheerde open-source tools en de commerciële producten van EnterpriseDB voor PostgreSQL database clusters.

Vertrouwde berichten architect tpa open source van edb.

Overige open-source onderdelen

TPA is niet het eerste product dat EnterpriseDB open-source maakt. Eerdere bijdragen aan de open-source community waren onder meer de CloudNativePG operator for Kubernetes en verschillende onderdelen van PostgreSQL 15. Ook voor de nieuwste versie van de open-source cloud database, PostgreSQL 16, gaat EnterpriseDB onderdelen open-source maken.

Lees ook: EnterpriseDB maakt Postgres-diensten beschikbaar op Google Kubernetes Engine