2min Devops

ACC ICT uit Nieuwegein koopt Kubernetes-expert Kumina

ACC ICT uit Nieuwegein koopt Kubernetes-expert Kumina

De overname van het Eindhovense Kumina is bedoeld om de expertise en internationale activiteiten uit te breiden.

Managed Service Provider ACC ICT richt zich op IT-continuïteit en heeft al veel kennis over Kubernetes in huis. Met 40 medewerkers ondersteunt het bedrijven via cloudoplossingen voor softwareontwikkelaars en online dienstverleners. De bedrijven die bij ACC ICT aankloppen, kenmerken zich door een sterke focus op kwaliteit en technologische innovatie.

Daar kan Kumina een aanvulling op zijn. Deze partij behaalde, nadat ACC ICT dat eerder deed, als tweede Nederlandse IT-dienstverlener een Kubernetes Certified Service Provider-certificering. Deze certificering van de CNCF wordt alleen verleend aan service providers die bewezen ervaring hebben in het helpen van bedrijven bij Kubernetes.

Combinatie

De focus van Kumina ligt op het leveren van op maat gemaakte Kubernetes-oplossingen aan nationale en internationale bedrijven. “We vinden het fantastisch om zoveel kennis en kunde bij elkaar te brengen. Het is een hele mooie stap om voorop te blijven lopen en onze slagkracht verder te vergroten. Met deze overname kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn met geavanceerde Kubernetes-oplossingen en tegelijkertijd onze internationale ambities uitrollen”, aldus Managing Director Paul Bijleveld van ACC ICT.

De twee bedrijven hebben de afgelopen tijd al verschillende projecten samen afgerond. Door de architecten, technische kennis, visie en focus op kwaliteit van ACC ICT en Kumina voortaan te combineren, moeten er meer hoogwaardige Kubernetes-oplossingen ontstaan.

Het is onbekend hoeveel ACC ICT voor Kumina betaalt.

Tip: Wil je keuzevrijheid, security en data residency? Trek de portemonnee maar