2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Inleiding

De Nexus One werd in januari 2010 uitgebracht, maar maakte een roerige start mee. Google wilde de telefoon in eerste instantie namelijk alleen verkopen via een eigen online winkel, maar behaalde hiermee niet de verkoopcijfers die verwacht werden. Om alsnog goede resultaten te halen met de Nexus One werd ervoor gekozen om de strategie aan te passen en belandde de telefoon alsnog in de winkels. De Nexus One werd helaas nooit het succes waar Google en HTC op hoopten.


Een opvolger van de Nexus One heeft echter niet lang op zich laten wachten, alleen koos Google wel een andere partner uit. Samsung werd bereid gevonden de Nexus S te produceren en daarmee kreeg Samsung ook direct de primeur om als eerste een Android Gingerbread-telefoon te kunnen lanceren.

De Nexus S is echter ook op andere gebieden een product dat vernieuwing brengt. Op het hardware-front vinden we bijvoorbeeld een NFC-chip welke betalingen via de telefoon mogelijk moet gaan maken in de toekomst. Verder is het ontwerp van de Nexus S aangepast op het menselijk gezicht. De behuizing is voorzien van een subtiele curve, waardoor de telefoon net wat comfortabeler op het gezicht zal liggen.

Helaas is de telefoon op het moment van schrijven pas in enkele landen officieel verkrijgbaar en valt Nederland daar helaas niet onder. Gelukkig zijn er winkels als Belsimpel.nl die dit review exemplaar beschikbaar stellen en dit soort telefoons toch importeren om ze sneller verkrijgbaar te maken in Nederland. Je zal deze telefoon op dit moment dus niet terugvinden in het assortiment van de populaire operators maar alleen bij enkele kleinere webwinkels.

Onderdeel Omschrijving
Processor ARM Cortex-A8
Kloksnelheid processor 1 GHz.
Besturingssysteem Android 2.3.2 (Gingerbread)
Externe opslag
Interne opslag 16 GB
RAM geheugen 512 MB
Afmetingen 123,9 x 63 x 10,9 mm (LxBxD)
Gewicht 129 g (incl. batterij)
Scherm 4 inch SAMOLED
Scherm resolutie 480 x 800 pixels
Netwerken HSDPA, GSM
Bluetooth Bluetooth v2.1 met A2DP
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n en DLNA
Connectiviteit (bedraad) Micro USB-poort (v2.0), 3,5 mm audio jack
Camera 5 megapixel, LED flitser
Audio Ingebouwde microfoon en speaker, 3,5 mm audio jack
Batterij Li-Ion 1500 mAh
Spreektijd tot 840 minuten (2G), tot 400 minuten (3G)
Standby-tijd tot 713 uren (2G), tot 428 uren (3G)
Kijk op de officiële site voor de volledige specificaties