2min

Tags in dit artikel

,

Hoewel de Samsung Galaxy Nexus nog niet officieel is gelanceerd in Nederland, zijn er nu al consumenten die klagen dat deze smartphone niet geheel bugvrij is. Volgens bezitters van de Galaxy Nexus heeft het toestel last van geluidsproblemen.

Het aanpassen van het geluidsvolume van de Galaxy Nexus blijkt nog een hele uitdaging te zijn. Wie zijn toestel harder of zachter probeert te zetten zal dat aan den lijve ondervinden. De volumebalk schiet geheel willekeurig van links naar rechts, zoals de onderstaande video aantoont. Het instellen van het geluidsniveau blijkt hierdoor onmogelijk te zijn.

Wie het XDA-forum erop naslaat merkt al snel dat niet iedereen last heeft van deze bug. Tot nu toe hebben alleen Britse consumenten zich beklaagd over dit probleem. Galaxy Nexus-gebruikers uit andere landen hebben zich (nog) niet beklaagd op dit forum, maar het is denkbaar dat zij dit langs andere wegen kenbaar hebben gemaakt aan Samsung.

Volgens sommige gebruikers worden de geluidsproblemen veroorzaakt door hardwareproblemen. Als het volume van de Galaxy Nexus op 100 procent is ingesteld en iemand pleegt een telefoontje via een 2G-netwerk en daarbij zachtjes de zijkant van de Galaxy Nexus aanraakt, valt het volume volledig weg. Bijna 60 procent van de consumenten zegt dezelfde problemen te ondervinden. Eén ding is zeker: het is een opmerkelijk probleem.

Samsung heeft nog niet gereageerd op de klachten. De Galaxy Nexus is de eerste smartphone die voorzien zal zijn van het nieuwe besturingssysteem Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Het toestel is vanaf december in ons land verkrijgbaar voor een prijs van 649 euro. Hopelijk weet Samsung de problemen tegen die tijd op te lossen.

Het is overigens niet het eerste toestel dat de nodige bugs heeft. Ook gebruikers van Apple’s nieuwe iPhone 4S klagen er flink op los. Het toestel heeft onder meer last van batterijproblemen. Een update van het besturingsprobleem moest de problemen oplossen, maar dat bleek niet het geval te zijn. Apple belooft nu dat de problemen met iOS 5.0.2, een tweede update, volledig opgelost zullen zijn. Andere gebruikers klagen tevens over een gelig scherm, verbindindingsproblemen en dat Siri moeilijk kan omgaan met dialecten.