1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Stichting Brein stelt dat de protesten tegen het ACTA-verdrag gebaseerd zijn op misinformatie, verspreid via het internet. Er zou voor Europeanen niets veranderen wanneer het verdrag doorgevoerd zou worden. Stichting Brein gaat zelfs een stap verder en noemt het verdrag ‘vrij mager’.

Brein geeft in een verklaring aan achter het ACTA-verdrag te staan. Het verdrag is bedoeld om de bestrijding van georganiseerde namaak en piraterij op commerciële schaal vorm te geven. Qua wetgeving verandert er niets in Nederland en andere EU-landen. Landen daarbuiten, waar het nu nog moeilijk is sites aan te pakken, zouden wel wetten aan moeten passen.

De felle tegenstand tegen het verdrag komt volgens Brein doordat de onderhandelingen over het verdrag in het beginstadium niet openbaar waren. Het gevolg was dat er angst ontstond en zijn er via het internet veel misverstanden eindeloos herhaald, waarna deze ook door traditionele media zijn overgenomen.

Een aantal landen waaronder Duitsland en Nederland hebben het verdrag nog niet ondertekend. Duizenden mensen gingen afgelopen zaterdag de straat op om te protesteren tegen ACTA.