Google Nexus 5 gesignaleerd bij de FCC

Abonneer je gratis op Techzine!

Er is meer bewijs gevonden dat Google en LG samenwerken aan de Nexus 5. Het Amerikaanse overheidsorgaan dat verantwoordelijk is voor de regelgeving met betrekking tot telecommunicatie, de FCC, heeft het over een nieuwe LG-smartphone met de codenaam LGD820 in de documenten die het publiceerde op de eigen website.

Deze informatie komt van het blog S4GRU. Inmiddels zijn de documenten weer van het internet gehaald, om vertrouwelijke redenen.

De specificaties die terug te vinden waren op de site leken toe te behoren aan een high-end telefoon van de Koreaanse telefoonfabrikant, omdat de specificaties ervoor zorgde dat het toestel bruikbaar zou zijn bij alle grote Amerikaanse providers. Dit is een must voor het lanceren van een vlaggenschip.


Het lijkt duidelijk dat er een nieuwe high-end telefoon van LG aankomt, maar er zijn meer aanwijzigingen waarom het om een Nexus-toestel zou gaan. Volgens het blog waren er bij de documenten op de site van het FCC ook bestanden te vinden die verwezen naar een D820 draadloos oplaadscenario. De achterzijde van het toestel die daar in te zien was, lijkt qua grootte en vorm sterk op de achterzijde van het toestel dat te zien was in een filmpje dat Google eerder deze week publiceerde en weer verwijderd. Daarnaast was er in de achterzijde net als het toestel in het filmpje ruimte voor een lens die groter is dan wat fabrikanten doorgaans op een smartphone plaatsen, wat dus zeer herkenbaar is.