Er is een foto uitgelekt van de nieuwe Nexus 5 die door LG wordt gemaakt. Op de foto is te zien dat de nieuwe Nexus 5 veel weg heeft van de oude Nexus 5. LG kiest opnieuw voor een toestel gemaakt van polycarbonaat (plastic). Hoewel het formaat van het toestel lastig is in te schatten gaan we uit van een schermformaat van ongeveer 5 inch.

De Nexus-toestellen dragen eigenlijk altijd de naam van de schermgrootte en daardoor zal de Nexus 5 waarschijnlijk beschikken over een scherm tussen de 5 en 5,2 inch, net zoals zijn voorganger, de Nexus 5 (review). Wat betreft de schermresolutie dat is vooralsnog afwachten, het zal minimaal Full HD zijn maar het kan ook een QHD-scherm worden. Als Google de Nexus 5 opnieuw een scherpe prijs wil meegeven wordt het waarschijnlijk een Full HD-scherm.

Aan de achterkant valt op dat de camera iets uit de behuizing steekt en daaronder een extra ronding met waarschijnlijk een vingerafdrukscanner zit. Verder is het toestel voorzien van een dual-led flitser en laser-autofocus. Tot slot vermoeden wij dat het toestel beschikt over een USB Type-C-aansluiting waarbij de USB-kabel ook ondersteboven in het toestel kan worden gestoken, aangezien Google altijd probeert de nieuwste technologieën toe te passen.

De interne specificaties van het toestel zijn eveneens onduidelijk, maar aangezien Qualcomm pas volgend jaar met een nieuwe high-end chip op de markt komt, is het waarschijnlijk een Snapdragon 808 of Snapdragon 810-chip.

De nieuwe LG Nexus 5 wordt waarschijnlijk dit najaar gepresenteerd samen met een Nexus 6 van Huawei en de nieuwe Android M-versie.