Vandaag is WordPress 4.0 uitgebracht. De nieuwste versie van de populaire dienst is voorzien van een nieuw systeem voor het beheren van geüploade media zoals afbeeldingen en video’s. Ook is het proces voor het invoegen van media in artikelen op de schop gegaan.

WordPress 4.0 brengt geen gigantische verbeteringen zoals je wellicht zou verwachten van een release met een nieuw cijfer. "4.0 is gewoon een nummer na 3.9 en voor 4.1, voor ons," zegt Matt Mullenweg, CEO van WordPress. Wel is Mullenweg van mening dat de WordPress-ervaring weer vooruit gaat.

Het beheren van media wordt eenvoudiger doordat alle toevoegingen inzichtelijk zijn in een eindeloze grid, waarin de content ook direct aan te passen is. Voeg je media toe in een nieuw of bestaand artikel, dan krijg je ook direct een preview op volledige grootte te zien. Dat geldt tevens voor zaken als tweets en YouTube-video’s.

Het schrijven van content voor je website is een eenvoudiger proces geworden doordat de teksteditor zich aanpast aan de grootte van het scherm en de content die erin is toegevoegd. De tools om het artikel aan te passen zijn bovendien te allen tijden beschikbaar

Lees meer